17.05.2011

De ki; olsun, bunlar da geçer!



"Bir tek sen kaldın hayatımda, dualarımı sırtına yasladığım.


Neden sustuğumu soruyorlar bütün gece. Artık neden konuşmadığımı.
Onlara bilmediğimi söyle. Söyleyecek çok şey kalmadığını anlat. Kadınların ahlarının üzerimizde kaldığını ve utangaç bir yüzle kelimeleri gizlediğimi söyle. Kurumlarının aşkına, şirketlerinin aşkına, okullarının, televizyonlarının aşkına incittikleri çocukların gazabından sözet. Ödeyemeyecekleri ağır bir hesabın kesileceği günü hatırlat.


Bir de deki; sakalları ıpıslak olana kadar ağlayan bir peygamberleri vardı. Bir parça onur, bir parça merhamet işte o kadar.


Yalnızca sen varsın, sözlerimi film karelerinden araklayıp da konuşmadığım. Hep sahici kaldığım...


Bu kargalar ne kadar yalnız kuşlar. Bunu yeni fark ettim. Yani hep tekbaşlarına dolaşıyorlar. Başka kuşlar kargalarla pek dolaşmıyorlar.Bir de şunu fark ettim; ben hiçbir karganın yüzünü net olarak görememişim bu güne kadar. Gözlerini hiç fark etmemişim.Bu sokakta ne kadar da çoklar? Bir de ıhlamur kokan bir yer var. Tam oraya geldiğimde duruyorum ve derin derin kokluyorum.


fark ediyorsun yine canım sıkılıyor.


Teksas ve Tommiks’i İtalyanlar çiziyormuş.
Biraz Otis Redding, biraz da Glenn Miller.
Öylece geçiyor zaman.


Asra yemin olsun ki insan hüsrandadır!
Ancak…"



kraliÇenin pireleri,okuyup bitiremeyeceğimiz kitaplardandır.Tekrar tekrar okuyorum...

4 yorum:

-lâl'im 'si dedi ki...

Gerçekten mükemmel bır kitap!
Tekrar tekrar okunuluyor dediğin gibi..

bohongtw dedi ki...

bu aralar farkediyorum ayni kitaplara ayni filmlere takiliyoruz hocam. muhtemelen biliyorsunuz ama ben hatirlatayim belki iyi birseye vesile oluyorumdur niyeti ile, http://www.afilifilintalar.com/
diye bir site var tahminim sizinde sevdiginiz bircok yazarin oldugu site.

bohongtw dedi ki...

tereciye tere satiyorum iste, yeni farkettim sizde varmis zaten site :)

Mary Daisy Dinkle dedi ki...

@bohongtw,eyvallah hocam :)evet takip ediyorum epeydir.Çok saol hatırlattığın için.Bu arada blogunu,yazılarını ilgiyle okuyorum & takip ediyorum. yorum yazamamış olsam da.

@-lâl'im 'si evet evet kaç kere okudum bilmiyorum.Ne zaman okusam işte diyorum benim hissedip söyleyemediklerim. ve altını çizmediğim satır kalmamıştır sanırım kitapta.