19.11.2010

Şımarık veletler:1,
melek:0

İtiraf etmeliyim,bayramda gelen misafirlerin yaramaz,çok yaramaz,feci yaramaz,etrafı karıştırıp dağıtan,şekerliği ele geçirip ve üstelik yapış yapış elleriyle sağı solu kurcalayan ve fakat annelerinin bütün bu olanlara seyirci kaldığı şımarık ukala ve çok bilmiş veletlerini evin muhtelif ıssız yerlerinde yakalayıp çeşitli uyarı yöntemlerini kullandığım ve hatta şakayla karışık tehdit ettiğim doğrudur!Ancak her seferinde onlar kazanmıştır nitekim çocuktur,velettir yapar.Dahası tehditlerime "seni anneme sölerim bak" diyerek cevap verip elimi kolumu bağlamışlardır:)bu savaş meydanında tek başıma savaşırken annemin: "melekkkk çocuklara bilgisayar aç oyun oynasınlar" nidaları bana öldürücü darbeyi vurmuştur.
Bi daha ki bayrama kadar çeşitli savunma stratejileri geliştirmeye çabalıycam :|

6 yorum:

Nina Noctis dedi ki...

bilgisayarı açıp bilimum testere, alien, silent hill gibi korku filmleri aç..

bırak çocuklarla evde uğraşmayı, ebeveynleri bile eve gelmez.. :D

CherrybLossomgirL dedi ki...

emin ol o velerlere stratejiden fazlası lazım
bknz:sopa :D :P

Mary Daisy Dinkle dedi ki...

:D
önerilerinizi dikkate alıcam :)

evvah dedi ki...

istenmeyen çocuklar için biraz tehlikeli caydırıcı yöntemlerim var,çocuk eşşek kadar adam olana kadar bile etkisi geçmiyor.
mesela çok sevgili yasin'i oniki yıl önce abimin de yardımıyla bacaklarından tutup balkondan sallamıştık, bi daha izine rastlamadık. hatta öyle bi etkisi olmuş ki anne babası bile bunu uzunca süre kullanmış. akşam gezmesi adı verilen şeylere giderken, bize gelmeseler de çocukcaaaza gaffaroğlulara gidiyoruz diip "haa ozman ben gelmeyiiiim uslu uslu oturiiim yerimde" dedirtiyolarmış. yani ebeveynler de memnun kalıyor hizmetten :)
hmm bunun ticaretini mi yapsak napsak; tulum giymiş iki adam içeri girer,
-haşereniz nerede?
-mutfağı dağıtmakla meşgul
-tamam siz çıkabilirsiniz gerisini biz hallederiz,çocukla da vedalaşın isterseniz, bi on yıl göremezsiniz yüzünü

Mary Daisy Dinkle dedi ki...

süper fikirmiş evvah,okurken gözümde canlandı da:)Üstelik küçükken benim de gitmeye korktuğum evler vardı öyle.Balkondan sarkıtmadılar şükür lakin 6 yaşıma kadar emzik emdiğimden azarla karışık dalga geçer iğne vurmakla tehdit ederlerdi :|Kapıda ağlar içeri girmezdim :) iyi bi yöntem vesselam :D
şaka bi yana bazen pişman oluyorum veletlere kötü muamelede bulunduğum için ve aslında asıl sorun onları şımartan,vurdumduymaz anne ve babalarında bence :S

Adsız dedi ki...

bilgisayar açılırken bios ekranına geç çaktırmadan :D en azından bilgisayarını kurtar =))

ona geçmek için delete ya da F1 'e basman lazım. Senin bilgisayarında nasıldır bilmiyorum da muhtemelen delete'dir