5.10.2009

Laff-A-Lympics Olimpiyatlarında Kötüleri Tutmak ve Anti Popülizm


Laff-a-Lympics olimpiyatları favori çizgi filmlerimdendir gerçi hala da öyle geçenlerde kanalın birinde görmüştüm oturdum izledim kısacası çok severim... Bu olimpiyatlarda hatırlayacağınız üzere 3 takım yarışır:

-Kıl mı kıl Scoobyler zira hep onlar kazanır...
-Sevimli yogiler
ve
- Mumbly'nin başı çektiği gerçek kötüler

Benim favorim hep gerçek kötüler ya da yogiler olmuştur...İçten içe hep onları tutardım.Evet gerçek kötüler hilebazdır ama hileleri her zaman ortaya çıkmıştır neticede. Yani hileyi bile beceremeyecek kadar saftırlar bence... Scoobyler ise acayip gıcıktırlar!.Hiç hata yapmazlar,hep kazanırlar...Mükemmel olmaları taa küçükkenden sinirimi bozmuştur.Çocukların arasında da
Scoobyler'i tutmayan yoktur.Bu yüzden de sevmezdim onları,herkes tutuyo diye!Onlara inat yogileri tutuğumu söylerdim.Popüler olan ya da herkesin favorisi olan şeylere nedense acayip bir gıcıklık duyarım.(muhalefetlik de vardır zaten bünyede)Bununla ilgilimidir bilmiyorum ama Tweetyi,Jerryi de sevmem.Coyote'nin road runner 'ı yakalayıp afiyetle yemesini isterim.Herkes Roger Federer için ölüp biterken benim ona gıcık kapıyo olmam da bu yüzdendir...Bu yüzdendir Andy roddick'e olan sempatim:) ( Dünya gözüyle Federer'i yenebildiğini görebilecekmiyim acaba?)Güçlü takımla,güçsüz bi takım maç yapsa kesinlikle güçsüz takımı tutarım güçlü takım Fenerbahçe değilse tabi :)Zira 2002 de ki Fransa-Senegal maçında Senegalliydim. Sanırım popüler olanı sevmemenin yanında,ezilenleri ya da güçsüzleri koruma içgüdüsü ve bünyedeki muhalefet birleşince böyle bi tablo oluşuyo...Tersim biraz, biraz da gıcık kesin! :)

2 yorum:

gölge dedi ki...

:))Aklıma küçükken seyrettiğim kovboy filmleri geldi. Hoş şimdi de gösteriyorlarmış ama ben tv ile küsüm. Ben de hep kızılderilileri tutardım :)

Mary Daisy Dinkle dedi ki...

evet pazar sabahları trt de kovboy filmlerini kaçırmazdık biz de ailecek kızılderileri tutardık :)