22.01.2010


"biirr sabahh erken,
güneş henüzz doğarken,
rastladım botlarını giymeye çalışan sersem tırtıla
dedim:küçük...yeşil... şirin tırtıl !
tırtıllar asla, asla, asla, asla, asla,asla,asla kahverengi bot giymez!

-küçük minik yeşil tırtıl, unutmaki tırtıllar asla asla asla, asla asla, asla asla kahverengi bot giymez.
-hiç mi?
-asla
-ama ama.. hiç mi?
-Asla!"

12.01.2010

düş vakitleri ...




"Düş vakitleri...öfkeli radyo sesleri... geçmiş günlerden kalma. Her şeye rağmen güzel günlerden. bir daha geri gelmeyecek günlerden.T.T" Dershane zamanlarında tanışmıştık Tarık Hocayla..Hayatımın en çok özlediğim en umutlu dönemleriydi.Sanki üniversiteye hazırlanmak bi yana hayata da hazırlanmışız o dönem,Tarık hocamla felsefe dersleri...Güzeldi... o dönemler her cumartesi düş vakitleri!Elimizde kağıt kalemle radyo başına geçtiğimiz günler,hüzne rağmen umutlu günler... İşte o günlerden bi kayıt. gecenin bi yarısında buluverdim sanki benim için saklanmış gibi dinledim bilmem kaç kere dinledim. kafamda bi sürü şey beliriverdi,karanlıklarım dağılıverdi gecenin yarısında...Dinleyin ama sonuna kadar sonundaki şarkıyla daha da anlamlı,dinleyiverin belki siz de iyi gelir...

10.01.2010

turk işi şeytan filminden korkan tek insan evet o benim!



Biçok kişinin gülmek için izlediği o salak filmden korkmuşluğum doğrudur işin acı yanı hala da oturup çok rahat izleyemem tırsarım işin daha komik yanı ben bunun orjinalinden bu kadar korkmamıştım!Burdan  filmin yapımcılarına sesleniyorum içiniz rahat olsun filmden korkmuş olan birisi var :)
neyse
7-8 yaşlarında falan babamın dayısının evinde izlemiştik ilk kez.Eve dair hatırladıklarım köyde bahçeli ve tek katlı oluşu ama fazlaca kasvetli zaten köyde evler öyledir ya hep ya da bana öyle gelmiştir...Ev sahibi dayı kanalları değiştiriyodu teleondaydı yamulmuyosam o lanet film izlemeye başladık korktum kapatmadılar da annemin kucağına yatıp kulaklarımı tıkadığımı hatırlıyorum etrafımdakiler de bana mı gülsünler filme mi gülsünler şaşmışlardı :)) garip işte hocayı çağırıyolar ya zemzem suları falan sanırım onlar gerçekçi gelmiş olmalı ama hala o tersten konuşma o ses kulağımdadır.Bi ara cihan ünaldan bile tırsmıştım bu film yüzünden.Filmdeki kızı daha sonra muhtelif arabesk filmlerinde gördüm aynı bakışlar!Hiç değişmemiş! o kadının böyle acayip bi bakışı var yaa!Resimlerini bulabilirsem anlarsınız ne demek istediğimi heh evet işte şu acayip bakış:)


Benzer bi korkuyu başka bi filmde de yaşamıştım.Henüz videolardan film izlenilen dönemdi hayal meyal hatırlıyorum annemler almış hz.ibrahimn hayatını anlatan dini içerikli bi filmdi.Nemrut rolünde hababam sınıfının pinti müdürü muharrem gürses oynuyodu.Ama ne korkmuştum nemruttan!! kulağına sinek kaçma sahnesi,dilinin düştüğü sahne bi de mağraya gidip şeytanla konuşuyodu falan.Yine hatırladım o sahneleri:/Hadi şeytan filmini bi kenara bırakalım ama nemrut gerçekten de korkunç olmayı başarmıştı bence...

9.01.2010

mock and sweet






çuç çu ri çuç çuu dorrik dorrik moguu moguu... mock and sweet!Küçüklüğümün bir numaralı çizgi filmlerindendir kendileri hastayım bu köstebeğin pilot şapkasına gözlüklerine...canım feci halde sıkılıyodu bu şarkıyı dinleyene kadar! Şarkısını üstelik de sözleriyle buldum hehe:)Dinleyin gam keder kalmasın, çuç çu ri çuç çuu  :)

Çuç Çuuuu!
Çuç Çuuu!

Dorig mogda! çuuç çuuuuu

dorig dorig mogu mogu
dorig dorig mogu mogu
çuç çuç ri çuç çu!

oy dava mogu la no
dodiin mogu dah!
çuç çuç ri çuç çu!

gurig gurig mogu mogu
gorig gorig mogu mogu

yamma no tongedu, u mino tongedu, moguu
tongedu, minnade vakari
hadu badu himaşitaaa! dori dori

yoo lok daa...h! hah hah hah ha!

kom tuku mogulano çuç çu, dodi mogudaka çuç çu, uy lava dorig moguuu vaaov!


çuç çuç ri çuç çu!
çuu ru rirah, çuç çu!

dorig dorig! çuu ru rirah!